FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

joi, 5 iunie 2014

Budinca la toata lumea (de dovlecei,adica)

Azi am avut o zi cumplita, in care cineva (ma intreb cine????) a comprimat toate intervalele de timp de n-am reusit eu sa fac ce mi-am propus. Respectiv eu credeam ca de la 13.00 pana la 14.00 reusesc sa merg in casa, sa hranesc Ghemotoaka de pranz, sa fac geanta baiatului de antrenament si rezerve decente pt o deplasare de bebelus, sa fac ordine in bucatarie si sa ajung la antrenamentul de tenis, cu toti copiii din dotare, la fix pix 14.00. Ha-ha-ha-ha! Evident ca nu mi-a iesit pt ca:
1. Baiatu care trebuia sa imi predea ghiozdanul la 13.00 si-a uitat telefonul in numitul ghiozdan si astfel a iesit din curtea scolii abia la 13.50, desi planificarea era alta
2. Ghemotoaka, care n-avea niciun rol si nicio vina in treaba asta, a ajuns in casa la 13.15 intr-o anumita stare in care o anumita materie, si anume una maro, era in exces, respectiv pana la guler, rezulta timp pt schimbat, spala, imbracat si re-amplasat in carut.
3. Taxi-ul care, cand te grabesti, ori intarzie, ori pleaca la mustata nainte sa iesi din casa.
4. Alt taxi care, tot cand te grabesti, nu stie adresa si reuseste sa te dezorienteze si pe tine, care o stiai  si.....
5. Caruciorul care in mod normal se strange-desface cu o singura mana dar cand, evident, te grabesti se blocheaza.

Asa se face, deci, ca am ajuns tarziu si la antrenamentul de evaluare (trecut, din fericire, cu bine de Vizigot) si inapoi acasa dand peste cap programul tuturor.
\
Daaaar, asta nu m-a impiedicat sa le fac cate ceva bun la fiecare, chit ca in casa ai fi putut pretinde ca dadusera hotii dezamagiti (adica dezamagiti ca nu gasisera nimic rascolisera tot si lasasera asa....).

Pentru Vizigot m-am descurcat cu ceva carbonare  pe care nu le mai detaliez. Pt Ghemotoaka, insa, a trebuit cevasilea mai elaborat (ma rog, nu tocmai): budinca de dovlecei. La care ii putem zice si fritata, ca e cam la fel, si omleta la cuptor, ca nu e mare diferenta. Merge , insa, pe gustate, pentru toata familia. Ce va povestesc eu in continuare e pentru o portie (mare!!!) de adult, sau 2 portii de copii (sau adulti ne-mancaciosi) sau 3-4 portii de bebelusi.
Asadar, ingredientele:
- 1 dovlecel maricel fiert la aburi, felii
- 2 galbenusuri
- 4 lingurite (cu varf) de branza de vaci (merge si ricotta)
- 3-4 lingurite de iaurt
- 2-3 lingurite de marar tocat.
- unt pt uns tava

Metodologia, pour les connaiseurs, extrem de simpla. Se bat galbenusurile cu branza si iaurtul pana sunt omogenizate, se adauga mararul tocat fin, apoi se amesteca cu dovleceii maruntiti (cat de marunt prefera bebelusul, ca el/ea e stapanul, restul halesc oricum). Se amesteca pana la o relativa omogenizare si se pun intr-o tava/cratita unsa cu unt. E gata in apx 30 min in cuptor, la foc moale, ideea e ca toata compozitia sa fie inchegata iar pe deasupra sa fie rumenita. Super gustos, Ghemotoaka s-a lins pe botic si subsemnata a savurat cu placere ce-a ramas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...